Регион

Маратонец от Нова Загора пробяга от Хасково до Баните за час

МаратонВалентин Паскалев от Нова Загора спечели маратона от Хасково до Минерални бани. Той пробяга 14.4-километровата дистанция за 1 час 31 секунди и 52 стотни.

Втори финишира пловдивчанинът Красимир Чотов с време 1 час 4 минути и 2 секунди. Няколко секунди след него пък в Баните пристигна и Величко Ангелов от Асеновград. Тримата ще получат съответно по 300, 200 и 100 лв. от наградния фонд в размер на 2000 лв.

Общо 23 участника се включиха в маратона, който се организира в чест на празника на минералната вода, здравето и красотата и 30-годишнината от създаването на община Минерални бани. Най-възрастният маратонец бе 64-годишният Димитър Михайлов от Хасково, а най-младият – Алиосман Мустафа на 15 г. от Сунгурларе.

Празникът на Баните продължава на откритата сцена с представяне на читалищните клубове от съседни общини. От 14 часа на местен басейн ще се проведе конкурс за красиво и хармонично тяло, в който ще дефилират 13 момичета и 6 момчета. Предвидени са надпяване на читалищните състави и футболен мач на ветераните.

Гвоздеят на програмата ще бъдат вечерта с концерта на Биляна, Соня Немска, Пепи Христозова, Теди Георгиев с дъщеря си Ева и Неделяна.

Маратон Маратон

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
31.08.2013 16:01 16:01

Ам,Тянката полицая финишира ли,щот кат го гледам така бая заслабнал от кюфтаци и пържолки аъъ?

Back to top button