Регион

Проф. Илия Добрев и Стефан Байрактаров станаха почетни граждани на Димитровград

Проф. Илия ДобревСъс званието „почетен гражданин на Димитровград“ бяха удостоени днес проф. Илия Добрев и Стефан Байрактаров. 
Това стана на празнична сесия на общинския съвет по повод рождения ден на града.
 
Думите отстъпиха място на чувствата и вълненията. Аз обичам този град. Тук са и бяха най-близките ми хора, заяви проф. Добрев.
 
От името на 90-годишния Стефан Байрактаров, званието получи неговият син арх. Тодор Байрактаров. Той сподели, че баща му е на легло, но хубавият момент с признанието го е възродил. Баща ми много обича града и обещава да живее още дълго време в него, каза още арх. Байрактаров.
 
Арх. Тодор БайрактаровГости на сесията бяха народните представители от БСП Смиляна Нитова и Жара Пенева.
 
Илия Добрев е роден на 10 февруари 1942 г. в Хасково. През 1948-а семейството му се премества в Димитровград – местността Дурхана. Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1967 г. в класа на проф. Стефан Сърчаджиев и Методи Андонов. Добрев има повече от 130 роли в театъра, киното и телевизията, както и над 50 режисьорски проекта.
 
Стефан Байрактаров е роден на 21 август 1923 г. в Сливен. Основното си образование завършва там, средното – в Димитровград. През 1948 г. идва в града и работи в бригада „Млада гвардия“. Участник е в първата и втората фаза на Втората световна война. Байрактаров е издал 25 книги на войнишка тематика и за родния край, автор е на 16 документални филма. За неговата 90-годишнина Съюзът на ветераните от войните го обяви за свой почетен председател.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вълдобрев
вълдобрев
01.02.2014 14:38 14:38

голям праз –почетен гражданин ами че сега всеки от нас е гражданин на европа какъв е смисъла на тая дивотия

Back to top button