Регион

10 000 сирийци чукат на вратата, настаняват ги в стари казарми?

Ангел НайденовПред проблема с бежанска вълна от 10 000 души, повечето от които сирийци, е изправена страната ни.
В тази връзка вече е издадено разпореждане за предварителна оценка на състоянието на старите военни поделения в Южна България, включително и Хасковска област.
 
Това заяви в Димитровград военният министър Ангел Найденов. Той обясни, че е дал 10-дневен срок за приключване на оценката на някогашните казарми. Неговите предварителни очаквания са, че без извършването на ремонти, там не могат да се настанят бежанци.
 
Ангел НайденовНайденов посочи, че ремонтите ще бъдат направени с пари от държавния бюджет, но заяви, че страната ни ще търси помощ и от международни организации. Силно се надявам да не се стига до изграждането на палаткови лагери. Не бива да се изключва и вариантът със затваряне на границата, допълни военният министър.
 
Ангел Найденов бе в Димитровград по повод празника на града. Тук гостува и министърът на икономиката Драгомир Стойнев и депутати. Димитровградчани бяха поздравени и от изпълняващия длъжността областен управител Кадир Исов. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button