Регион

Разпитват Бойко Борисов за смъртта на Чакъра

Тодор Димов-ЧакъраЕкспремиерът Бойко Борисов ще бъде разпитан от столичен военен прокурор по делото за смъртта на Тодор Димов-Чакъра през 2003 г. във вила край Харманли, пише „24 часа“.

Разследването е прехвърлено от Пловдив в София по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров през юли. По думите на говорителя на столичната военноокръжна прокуратура Елин Алексов разследването се води интензивно и е изготвен график, който се спазва стриктно.

Haskovo.info припомня, че преди 10 г. акцията по залавянето на Чакъра бе ръководена от тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Тогава разследването установи, че харманлиецът се е взривил сам с граната.

В края на 2012-а съдът в Страсбург осъди България затова, че полицията не е приложила „абсолютната необходимост“ при употребата на сила, както и заради неефективното разследване. Делото бе възобновено от ВКС през месец май 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button