Хасково

МБАЛ „Хасково“ и общината се съдят за хирургическия блок

Хирургически блок, архивМБАЛ „Хасково“ предяви претенции за собствеността на сградата на хирургическия блок в съда.

Това стана ясно на днешната извънредна сесия на хасковския общински съвет. Делото в Хасковския административен съд е активирано след като през юли болницата е внесла държавна такса в размер на 216 000 лв. Спорът за Хирургическия с общината е с дългогодишна история.

Председателят на местния парламент адв. Иван Иванов заяви, че общината ще участва в това производство, като каза, че не може да се ангажира кога ще приключи то. „Всички наши добри намерения за болницата се отлагат назад във времето“, допълни Иванов.

Хирургически блок, архивКметът Георги Иванов заяви от трибуната, че вече два опита на общината да доведе инвеститор за Хирургическия са стопирани. Първият път това станало от правителството на ГЕРБ, а сега той обвини ръководството на болницата, назначено от ГЕРБ, което вече гравитирало към отцепниците от новия политически проект БАСТА.

„Тази сграда общината я владее от както съм кмет. Дали сме пари за ремонт за да я спасим от разрухата. Целта на атаката е, ако я вземат да я заложат и да вземат парите. Сградата е оценена на 20 млн. лв., почти всяка банка би им отпуснала 3-4 млн. лв. срещу нея„, каза Георги Иванов. Той изрази и учудването си, че болницата е намерила 216 000 лв. за съдебна такса и хиляди за адвокати при положение, че има 9 млн. лв. дългове. Кметът заяви, че само за 2012 г. лихвите на болницата за консумативи възлизат на 700 000 лв.

Хирургически блок, архив„Тези хора в ръководството на болницата са от ден до пладне. Новото управление си идва със свой екип. Ако някой си мисли, че това правителство ще падне, трябва да е луд. У нас няма кой да си направи харакири. Това, че ГЕРБ подадоха оставка е пиар акция“, допълни градоначалникът.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Хасково“ д-р Славчо Близнаков потвърди новината за внесената такса от 216 000 лв. Той отхвърли обвинението на кмета, че сградата на хирургическия блок ще бъде залагана. Това можело да реши като принципал само Министерството на здравеопазването. Д-р Близнаков каза, че е длъжен да се бори за собствеността на хирургическия блок, защото в противен случай можел да бъде обвинен в безстопанственост.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
meri
meri
04.09.2013 12:40 12:40

С теб сме, Д-р Близнаков!

Back to top button