Хасково

Пчелар разпали страстите в общинския съвет

Георги ИвановКалпава скица на общински терен в землището на с. Гарваново, вече гласуван за ползване от пчеларя Делчо Тонев, разпали страстите на днешната сесия. Решението бе върнато за ново разглеждане от кмета.

Първи се изказа съветникът от ГЕРБ Антон Иванов, който припомни предишните неволи с общинската земя на Тонев. Той заподозря, че има действия за отнемане поминъка на пчеларя, който бил от БСП. Иванов дори изрази недоумението си защо червените съветници не защитават в случая Тонев. Тук думата взе Божидар Драганов от БСП, който попита кмета защо всъщност връща докладната за ново разглеждане.

Антон Иванов„Очарован съм от това което се случва в момента. В случая става дума за технически проблем, няма субективен такъв. Ние не искаме да отнемаме поминъка на никой, все пак общината има 300 000 дка земя и 56 000 дка пасища. Реакцията на Антон Иванов е популизъм. Той явно ще влезе в поредната партия или по-скоро ще се върне в БСП, на която прави мили очи. Г-н Станчев, дайте му молба за БСП„, призова общинският лидер на социалистите Иванов.

Антон Иванов пък отговори, че е изложил принципната си позиция по проблема. „Никога не съм бил член на БКП, БСП, СДС, НДСВ, а само на ГЕРБ“, декларира съветникът.

Драганов призова въпросът да не се политизира повече и каза, че случаят с Тонев трябва да се разглежда чисто човешки, защото той бил направил инвестиции на въпросния терен. Тук Георги Иванов избухна и каза, че на въпросното място няма никакви инвестиции и то е гола поляна. Освен това не можело пчелинът да е върху преливника на язовира. Той разкри, че служителят объркал скицата е пред уволнение. В крайна сметка върнатата за разглеждане докладна този път бе отхвърлена.

Общинските съветници приеха и броя на маломерните паралелки в селските училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧОВЕК
ЧОВЕК
04.09.2013 13:53 13:53

ЕДНИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ…НЕНУЖНИ. ВЗЕМЕТЕ И ОПРАВЕТЕ НА ЧОВЕКА СКИЦАТА, ЧЕ ДА СИ РАБОТИ И НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ, КОЛКОТО ДА ИМИТИРАТЕ ДЕЙНОСТ!

друг пчелар
друг пчелар
04.09.2013 18:47 18:47

ненужна горска поляна се отказва за разполагане на кошери с пчели, чиято полза за земеделието и хората е безспорна. Това ли е волята на тъй наречените общински съветници – ангажирани и избрани да защитават интересите на гражданите на общината. Още повече, че за тази поляна човека ще заплаща наем – макар и символичен.

Back to top button