Хасково

„Южняци“ с 30-минутна разходка из фолклорните области на България

"Южняци"Танцов ансамбъл „Южняци“ при читалище „П. К. Яворов“ изнесе тази вечер 30-минутен концерт на пл. „Свобода“. 
"Южняци"24-те танцьори с ръководител Васко Димов се представиха с танци от всички фолклорни области на България.
 
Концертът на „Южняци“ бе в рамките на празничната програма за Деня на Хасково и с него се постави началото на фолклорната нишка в тържествата.
 
Утре, 6 септември, ще се изявят и колегите им от ансамбъл „Златна Тракия“. Това ще стане в съвместен концерт с народния оркестър при община Хасково, веднага след тържествения ритуал по случай Съединението на България от 11 часа на пл. „Свобода“. Празничната програма в петък започва със състезание по колоездене и ще продължи с плувен маратон на яз. „Сивата вода“. В 15 часа е мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем“ на бургаската танцова формация „Петлите“ в Младежкия център.
 
От 19 часа на сцената на театър „Иван Димов“ е моноспектакълът „Речта на селския крал“ с участието на Дидо Мачев, а половин час по-късно пред галерия „Форум“ е прожекцията на селектираните късометражни комедийни филми от „Каунь 2013“.
 
В 20 часа на площадка „Спартак“ е концертът на балетна формация „Тангра“, след което хасковлии ще се насладят на група „Тоника“. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button