Хасково

Учителка и физик спечелиха плувния маратон на „Сивата вода“

ПлуванеУчителката в димитровградската професионална гимназия по химични и хранителни технологии „Асен Златаров“ Нели Инджова спечели плувния маратон при жените във водите на яз. „Сивата вода“.

По образование победителката е инженер химик и се справи отлично с 600-метровата дистанция.

Инджова е редовна участничка в маратона, като вече има 10 старта и няколко победи. Тя е и инструктор по водно спасяване.

В язовирните води за пръв път се състезава и Атанаска Милева, която тренира борба и се справи много добре с плуването. Неслучайно съдията на състезанието, капитан Георги Черкезов й предложи да стане член на хасковското дружество по водно спасяване.

Първи при мъжете във възрастовата група до 40 г. финишира Красимир Георгиев, който по образование е физик и работи в хасковската метрология. Малко след него дистанцията от 1 км преплува Цветко Гогов, а трети се нареди Светлин Тодоров.

При плувците до 60 г. в призовата тройка влязоха Константин Костов, Константин Дичев и Кирчо Димов.

Най-бърз при ветераните над 60 г. бе Димчо Димов, следван от Стефан Христов и Димитър Михайлов, който по-рано през деня участва и в състезанието по колоездене.

Общо 15 плувци се включиха в маратона, като всички получиха тениски от общината, а първите трима от всяка група взеха съответно по 80, 45 и 35 лв.

Плувният маратон се провежда всяка година за празника на Хасково.  

Плуване  Плуване 
 Плуване  Плуване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Борислав
Борислав
06.09.2013 14:49 14:49

След като мизерните организатори не си бяха определили точно финала…Цветко достигна „първата“ линия на финала и се спря вече победител, а останалите бяха доста назад; Организаторите посочиха, че има друг финал..той въпреки че беше спрял, губейки позиция достигна пръв и „втория“ финал……..и Съдията даде Първо место на втория финиширал минути след Цветко !!!!!!!!!! ААААААААААААААААААААА пак интриги ей!

Анонимен
Анонимен
06.09.2013 20:56 20:56

НЕ БЕ К*РВАТА МУ Е ПРИЯТЕЛКА

Анонимен
Анонимен
10.09.2013 15:15 15:15

Садията капитан Георги …….. ,боже , боже…..

Back to top button