Регион

Пожар край Царева поляна за малко да изпепели 1200 дка гора

Пожар, илюстрация200 дка лесонепригодни площи, пасища и сухи треви са изгорели при пожар в землището на стамболовското село Царева поляна, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал в неделя около 13:30 часа. Два екипа огнеборци са се отзовали на сигнала. Причината за лумването на огъня е в процес на установяване. Спасени са 20 дка слънчогледови посеви и 1200 дка широколистна гора.

През почивните дни са регистрирани още два пожара. Двигателят на лек автомобил БМВ е изгорял при пожар в Димитровград. Огънят лумнал през нощта в петък около 2:30 часа. Колата е била паркирана на ул. „Панайот Хитов“. Причината за пожара не е установена.

В събота следобед пожарникарите са гасили пламнала газова печка в бистро в Харманли. Заведението, което се намира на бул. „България“, е останало без аспирация. Опушени са стените на бистрото. Унищожена е бяла техника.

От петък до неделя са регистрирани още 27 пожара в сухи треви, стърнища и отпадъци в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Любимец и Симеоновград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button