Хасково

Изписаха сирийската родилка, бебето й остава в болницата

Сирийка24-годишната бежанка от Сирия Хала Мустафа, която на 3 септември роди по спешност в АГО на хасковската болница, бе изписана днес.

Началникът на отделението д-р Стефка Христова обясни, че майката е в много добро здраве. Бебето й е недоносено и ще остане в Неонатологичното отделение около месец. Шефът на болницата д-р Славчо Близнаков е предложил на Мустафа да остане при новороденото, но сирийката е предпочела да се върне в бежанския център в Пъстрогор при двете си близначета, мъжа си и баща си.

Както Haskovo.info писа, семейство Мустафа са в България от 4 месеца. Те са от сирийския град Халеб. Напускат родината си заради гражданската война, която бушува там. Къщата, в която са живели е била разрушена от бомбардировките.

Пътуването им през Турция минава сравнително спокойно. В Одрин с тях се свързват каналджии, които им предлагат да ги прекарат през границата в България. Хала си спомня, че вървели пеш над 7 часа. Нашите власти обаче ги залавят и ги настаняват в бежанския център. Сирийката сподели, че сега мечтае мъжът й да си намери работа в България.

Многодетната майка сподели, че парите им са на свършване и има нужда от сухо мляко и памперси за децата.

Депутатът от БСП Смиляна Нитова дари на Хала Мустафа памперси, детски дрехи, хавлии, одеяла и детска козметика. Народният представител заяви, че ще се опита да убеди и другите си колеги в парламента да помогнат на сирийските бежанци с деца в България.

Сирийка   Сирийка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button