Хасково

Младежи облагородиха Старческия дом на Кенана

Младежите от Ротаракт клуб Хасково осъществиха поредния си проект, насочен към „Дома за стари хора и филиала за лица със сетивни нарушения“ в парк Кенана.

За акцията младежите изработиха мебели от рециклирани палети, които предоставиха на филиала за лица със сетивни нарушения. Укрепиха конструкцията на тентата на терасата, боядисаха и освежиха парапетите, а също така предоставиха и 250 комплекта с козметика за обитателите на домовете.

Това не е първият проект, който младежите реализират в полза за социалното заведение на Кенана. В края на 2015 г. бе осъществена и друга инициатива „Коледа с баба и дядо“.

Сред бъдещите планове на Ротаракт клуб-Хасково са поставянето на стойки за колела в Минерални бани, както и проектът „Един живот“, който е основен.

„Един живот“ се осъществява в над 10 града в България, като в Хасково ще се организира полагането на маркировка с текст „Огледай се“ пред пешеходни пътеки в т. нар. „горещи точки“ за пресичане пред училища, паркове и други райони с интензивен трафик.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button