Хасково

Радина Кърджилова и Деси Добрева снимат филм в Хасково

ФилмРадина Кърджилова и Деси Добрева са част от звездите, които ще играят във филма по сценарий на хасковлийката Росица Караджова.

Продукцията се казва „Армаган – долината на смъртта“ и е за трагичната съдба на тракийските бежанци. В актьорския състав са още Калин Сърменов, Деян Донков, Август Попов, Симеон Владов, Деница Шопова.

Днес замкметът Минко Ангелов прие част от екипа, който ще снима лентата в Хасково. От общината се ангажираха да предоставят пълна логистична подкрепа за новия български филм. На срещата бяха Роси Караджова, режисьорът Живко Ботев и доц. Атанас Щерев, който е потомък на тракийски бежанци.

Ботев заяви за Haskovo.info, че трябва да бъде направен 3-дневен оглед на терена и точен разчет на снимките. Предстоят и кастинги за детските персонажи, а за някои от ролите ще бъдат ангажирани актьори от театрите в Хасково и Кърджали.

Режисьорът обясни, че до началото на октомври трябва да е направена цялата организация по заснемането на 90-минутния филм. Предварителните очаквания на Ботев са, че снимачният процес ще продължи между 3 и 4 седмици.

Все още се калкулира бюджетът на „Армаган – долината на смъртта“. Тече и кампания по набирането на средства за реализирането на продукцията, като даренията и приходите от лентата ще се контролират от Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ в Хасково с председател Кирил Сарджев. Д-р Красимира Узунова от хасковския исторически музей пък е консултант по сценария.

Сюжетът проследява кратката любов между Калоян и Стойна, които са разделени от нападение на башибозуци. Тяхната любов обаче спасява едно дете, което по-късно разказва за събитията от 1913 година.

Роси Караджова сподели, че посланието на филма е „Не забравяйте, но не отмъщавайте“.

 Филм Филм 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
09.09.2013 17:44 17:44

Поздравления!
Отдавна трябваше да се направи такъв филм.
Успех на продукцията!

сем,Костадинови
сем,Костадинови
10.09.2013 11:39 11:39

поздравления за патриотичното ви дело,на целия екип-услехи

Back to top button