Хасково

Демонстрация на пожарникарите вдъхнови деца да станат герои

ДемонстраиятаПожарникарите гасят огън и спасяват хора. Те са герои и затова и аз искам да стана пожарникар. Това заяви днес 6-годишнят Дарко от ОДЗ №18 „8-ми март“ в Хасково по време на демонстративно занятие по евакуация в рамките на Седмицата за пожарна безопасност.

В рамките на учението в 10:00 часа тази сутрин „пожар“ в детската градина наложи директорът Гергана Бойчинова да сигнализира за опасността чрез Системата за пожароизвестяване. Звънецът вдигна на крак малчугани и персонал и само за минута и 45 секунди всички, които бяха в детската градина се евакуираха на двора.

Толкова бе необходимо и на огнеборците да се отзоват на подадения от директорът на ОДЗ №18 сигнал на спешния телефон 112.

Освен пожарникарите в „гасенето“ на пламъците се включиха и огнярят Недялко Панайотов и учителят Милена Каналиева. Двамата демонстрираха завидни умения при гасенето на пламъците и заслужиха аплодисментите на децата.

Демонстраията

Дарко

Демонстрацията днес вдъхнови децата и освен Дарко още десетина момичета и момчета пожелаха един ден да станат пожарникари.

За добрата работа малчуганите имаха удоволствието да се качат на противопожарния автомобил, да пуснат сирената, да сложат каска на главите си и да си представят как гасят огън с пожарникарския маркуч.

Седмицата на пожарна безопасност в областта продължава. Днес и утре в Регионалната служба в Хасково са организирани дни на отворените врати. В сряда ще има и демонстрация по спасяване на пострадали при ПТП, предвидени са още обучителни семинари, срещи с местните власти както и отдаване на почит към загиналите при изпълнение на служебния им дълг служители.

Демонстраията Демонстраията
Демонстраията Демонстраията
Демонстраията Демонстраията

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button