Хасково

Сириец с психоза влезе в психодиспансера в Болярово

Психодиспансер, архивСириец, страдащ от психоза, е бил лекуван в хасковския център за психично здраве, разкри директорът му д-р Йордан Михайлов.

Психиатърът не пожела да коментира повече за състоянието на бежанеца и дали вече е изписан от психодиспансера в кв. Болярово. Той обаче намекна, че една част от бягащите от гражданската война в Сирия, са жертви на насилие, включително изнасилвания. Тези инциденти водили до психични травми и желание за самоубийство.

Д-р Йордан МихайловД-р Михайлов предупреди, че ако се стигне до бомбардировки над Сирия, ще последва бежанска вълна, която ще създаде големи проблеми у нас. Специалистът не изключва много от сирийците да имат нужда от психиатрична помощ. Директорът на центъра алармира, че в случая проблем е езиковата бариера и все по-малкото специалисти у нас.

Психиатърът отчете, че в последните 3 г. има ръст на тревожните разстройства и то при млади и работещи хора. Д-р Михайлов съобщи, че вече има все повече деменции. „Повечето хора на възраст около 80 г. вече са със старческо оглупяване. Те могат да са проблемни, защото посягат на живота си, палят домовете си и така застрашават живота на своите близки“, допълни д-р Йордан Михайлов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.09.2013 20:22 20:22

Ама тоя има ли осигоровки…?

Back to top button