Хасково

„Балкански пътешественик“ тръгва за Самара

"Балкански пътешественик" „Балкански пътешественик“ е кукленият спектакъл, селекциониран за участие в V-я Международен фестивал „Дъга“ в руския град Самара, съобщиха от хасковския театър „Иван Димов“.

По програма спектакълът ще има две представления на 16 септември. Постановката е на Съби Събев по текст на Янко Митев, сценографията е на Томиан Томова-Начева, а авторската музика е на доц. Веселин Койчев. Ролите се изпълняват от Силвия Предова и Янко Митев.

Спектакълът е реализиран с конкурс на Националния център за театър още през 2004 г. и се играе активно всеки сезон.“Балкански пътешественик“ има награди от фестивалите: МКТФ „Двама са малко, трима са много“ – Пловдив, 2005 г., КТФ „Михаил Лъкатник“ – Ямбол,  2005 г., МКТФ  в гр. Арад, Румъния, 2007 г., Награда за женска роля от МКТФ в гр. Галац, Румъния, 2007 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button