Хасково

С фамилни групови конференции борят агресията и връщат децата в час

Шанс и закрилаПроблемите свързани с увреждания, домашно насилие, злоупотреба с наркотици и алкохол, развод, бедност, проблеми с поведението, проблеми в училище, извеждане от институция се решават успешно с Фамилните групови конференции. Това стана ясно на пресконференция на сдружение „Шанс и закрила“, които са провели вече 36 такива конференции и ще продължат да го правят през следващите две години  в рамките на спечелен от тях проект.

Благодарение на този съвременен ефективен модел хасковски семейства вече са се справяли с едни от най-наболелите ученически проблеми – агресивното поведение на децата и бягството от час. Фамилната групова конференция е помогната и на дете, което се е страхувало да влезе в класната стая без надзора на родителите си.

Шанс и закрилаОт услугата могат да се възползват всички, които имат нужда. Фамилна групова конференция е съвременен ефективен модел за подкрепа на семействата. Тя представлява обикновен начин за намиране на решение на различни проблеми, при който деца, родители, членове на разширеното семейство, приятели се събират, за да направят план.

Събирането се подготвя от независим координатор, чиято роля се изчерпва с привличането на различни участници, посочени от семейството и разширяване на кръга от близки. Фамилната групова конференция е модел на добре функциониращо семейство, обясни председателят на „Шанс и закрила“ Малина Славова.

Освен тази услуга в рамките на спечеления проект, хасковската организацията ще продължи да провежда и превърналата се в традиция Детската полицейска академия, ще задълбочи партньорството си с образователните институции и ще разшили обхвата на дейностите си.

Проектът е на стойност 150 000 лева и  се финансира от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button