Регион

Велеви – баща и син уловиха 26-килограмов сом

СомПоредният едър сом бе уловен на яз. „Черногорово“. На връх 9 септември полицаят Тенчо Велев и баща му Иван хванаха на въдица със стръв каракуда сом с тегло 26 кг. и дължина 1.60 м.

Борбата с едрата риба продължила цели 30 минути. Синът ходи откакто се помни с баща си по язовири и реки, но и за двамата уловеният хищник е своеобразен рекорд.

За този риболовен сезон на брега бяха изкарани вече 6 сомове-гиганти от язовира. Зевзеци се шегуват, че черногоровският водоем се е превърнал в нашенския Лох Нес.

Велеви – баща и син, макар и любители риболовци, имат завидно оборудван бивак за денонощен отдих сред природата. Разполагат и със скъпи принадлежности. Радиоуправляемо корабче, натоварено със захранка, им помага да транспортират въдица навътре в язовира, когато рибата на брега не кълве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button