Хасково

Хасковският театър с две заглавия на международния театрален фестивал в Пловдив

Диянн МачевС „Речта на селския крал“ и „Женско царство“ ДКТ „Иван Димов“ – Хасково ще представят на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

„Речта на селския крал от Румен Леонидов е моноспектакъл на Диян Мачев. Той е копродукция със Сатиричния театър“Алеко Константинов“. Пловдивската му премиера е в четвъртък.

Режисьор на постановката е Елин Рахнев, сценографията е на Татяна Димова, а музикалното оформление е на Георги Георгиев.

Другото заглавие, с което Хасковският театър ще се представи в Пловдив е „Женско царство“ от Ст.Л.Костов с режисьор Мариус Куркински. Сценографското решение е на Томиана Томова-Начева, а музиката е написал Емилиян Гацов.

Пловдивската публика и гостите на фестивала ще го гледат на 15 септември на сцената на Културен дом „Борис Христов“.

Мотото на тазгодишното издание на фестивала е “ Театъра – хоризонта“. Във времето от 10-ти до 23-ти септември, освен селикционираните спектакли от страната, своя продукция ще покажат театри от Прага, Киев и Будапеща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button