Регион

170 бежанци минаха през свиленградската болница

Бежанци, архивНад 170 бежанци са преминали от началото на годината през МБАЛ „Свиленград“, съобщи управителят й д-р Димитър Ермов. Той уточни, че повечето от тях са сирийци.

Над половината от бежанците, потърсили помощ в болницата са останали за лечение там. Ражданията от началото на годината са 3, като две от родилките са сирийки.

Д-р Ермов допълни, че децата страдат най-често от инфекции и пневмонии, а възрастните са с коремни болки, бъбречни кризи и наранявания.

„За сега нямаме проблем с медицинското обслужване. Ако започнат бомбардировки в Сирия обаче ще има заплаха от бежанска криза в България. Има реална опасност и от избухването на епидемии, защото тези хора идват от Близкия Изток и Северна Африка, където има малария и други инфекциозни заболявания, както и СПИН“, обясни д-р Ермов. Той допълни, че в свиленградската болница се лекува голяма част от болните в бежанските центрове в Пъстрогор и Любимец. Той предупреди, че първият е по-рисков, защото бежанците в него са на свободен режим и излизали в Свиленград, където посещавали местните заведения.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Хасково“ д-р Славчо Близнаков съобщи, че в областната болница постъпват тежките случаи. От началото на годината приетите за лечение бежанци са общо 10, сред които са и трите родилки в АГО. Бежанци са били лекувани в инфекциозно отделение, неврохирургия и хирургия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button