Хасково

20 хасковлии месечно се нуждаят от операция на сърцето

Кардиология15-20 пациенти месечно в МБАЛ – Хасково са с показания за кардиохирургична операция, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Славчо Близнаков.

Той уточни, че след това избор на пациента е дали да се подложи на интервенцията и къде да го стори.

Д-р Близнаков говори за случващото се в хасковската кардиология по повод сключения договор за сътрудничество с университетска болница „Лозенец“-София. За да презентира дейността на бившата Правителствена болница в МБАЛ – Хасково с част от своя екип пристигна директорът на УБ „Лозенец“ проф. д-р Любомир Спасов. Той благодари за отправената покана за сътрудничество и уточни, че ръководената от него болница ще оказва методическа и всякаква помощ на МБАЛ – Хасково. Това включва идването два пъти месечно на кардиохирурзи в Хасково, специализации на наши лекари в София и изпращането при необходимост на специализирани линейки за транспортирането на спешно болни.

От УБ „Лозенец“ уточниха, че извършват всички дейности в областта на кардиохирургията в Бълария. Много от интервенциите се извършват единствено там.

Д-р Близнаков сподели, че възрастовата граница на инфарктите пада и вече в МБАЛ е лекуван и 23-годишен пациент. Тези дни в хасковската инвазивна кардиология пък е бил спасен мъж с инфаркт на 33 г.

Haskovo.info припомня, че на 14 август в Хасково бе и проф. д-р Генчо Начев – изпълнителен директор на Университетската специализирана болница за активно лечение на сърдечно-съдови заболявания „Св. Екатерина“-София. МБАЛ – Хасково също има сключен договор за сътрудничество с нея. Д-р Близнаков обясни, че целта на тези договори е да се даде по-голям избор на хасковските пациенти, къде да потърсят кардиохирургична помощ на световно ниво.

 Кардиология  Кардиология

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
тузлудерски
тузлудерски
12.09.2013 17:47 17:47

абе стига с тоа близнак бе омръзна ни да четем през 2 – 3 дни за него и колко е велик и ценен за хасково Ами оженете го за някоя хасковлийка и да мирясате

Анонимен
Анонимен
12.09.2013 22:04 22:04

Абе плаща си човека…

lex
lex
13.09.2013 17:55 17:55

Всичко е добре, но е крайно време да махне тази бариера. Не може да караш болен до Спешното или до болницата и да ти вземат 1лв. на час. Достъпът до болницата трябва да е свободен. Това да не е паркинг.

реалист
реалист
20.11.2013 0:02 0:02

Д-р Близнаков е женен, така че няма как да си набутате сладките хасковлийки при него. Човекът прави много, затова и се пише толкова често за него.

Back to top button