Регион

Военните дават 6 казарми за бежанци в Хасковско

Бежанци, архивВоенното министерство е готово да отстъпи сградите на 6 бивши казарми в Хасковска област за подслоняване на бежанци от Сирия и Близкия Изток. Това съобщи на пресконференция днес министър Ангел Найденов.

Предложените ексказарми са край димитровградското с. Брод, Любимец, свиленградските села Левка и Студена, Симеоновград и Харманли. Всички те се нуждаят от основен ремонт за да приемат бежанци.

През последното денонощие служители на „Гранична полиция“ са задържали 92 лица, преминали нелегално българо-турската граница. От тях 81 са сирийски граждани, съобщиха от МВР.

Нелегално влезлите в България лица от 5 до 12 септември са общо 460 – 337 от Сирия и 123 от други държави.

Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Сега той е надхвърлен с 403 места.

Три допълнителни пункта за 24-часов престой на бежанци са открити в зоната на южната ни граница, допълниха от МВР. От там уточниха, че БЧК има готовност при необходимост да стартира национална кампания за набиране на финансови средства.

Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка, успокоиха от вътрешното министерство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
12.09.2013 18:58 18:58

Що не ги вземете към София?

Back to top button