Регион

38 занаятчии показват майсторлък на тридневен панаир в Димитровград

Занаяти38 майстори от страната се включиха в тридневен панаир на занаятите в Димитровград. Шатрите с продукцията им са разположени на площада пред спортна зала „Младост“.

Панаирът се организира за втора поредна година и в него могат да бъдат видяни и закупени дърворезба, керамика, всевъзможни бижута, килими, изделия от метал, восък, кожа и еко материали.

В първия ден своя продукция изложиха майстори от София, Пловдив, Варна, Казанлък, Смолян, Стара Загора, Велинград, Габрово, Троян, Чипровци, Златоград, Ловеч, Попово, Велико Търново, Кърджали, Хасково и Димитровград. Тече и гласуване за най-атрактивен занаят, като са предвидени и много други награди.

Организатори на събитието са община Димитровград, историческия музей и Дружество на димитровградските дърворезбари „Свети Спиридон“.

Базарът на майсторите ще е разположен пред спортната зала до неделя от 8 до 14 часа. Вечерта шатрите ще са на пл. „България“, където от ансамбъл „Звездица“ ще се представят с концерт „Българските народни танци и аз“.

Занаяти  Занаяти 
 Занаяти  Занаяти
 Занаяти  Занаяти

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button