Хасково

Хасковските елитни военни заминават на учение в Гърция

РотаХасковските елитни военни се стягат на учение в Гърция, съобщиха пресслужбата на поделение 52740. Това стана факт след като механизирана рота Helbroc се подготви в хасковското поделение.

През първото полугодие на 2013 г. бе сформиран български контингент  за участие в дежурство на Многонационалната бойна група на Европейския съюз Helbroc BG. Механизирана рота в състав от 120 военнослужещи от военно формирование 52740 в Хасково бе определена за участие в състава на бойната група. Командир на ротата е капитан Румен Везев. Национален командир на Контингента на бойна група Helbroc BG е полковник Ивайло Братойчев, който е от командването на сухопътните войски.

В началото на май започна подготовката на рота Helbroc, която приключи в края на август и се проведе в района на батальона в  Хасково. По време на подготовката си за дежурство ротата отработи действия на контролен и наблюдателен пост, операции по евакуация, охрана на база и патрулиране, конвоиране и оказване на хуманитарна помощ, разделяне на враждуващи групировки със сила, предотвратяване на конфликти, уточниха от хасковското поделение.

В периода 10-12 септември се проведе сертифицирането на бойната група от представители на съвместното командване на силите и командването на сухопътните войски. По време на сертификацията действията на ротата наблюдаваха бригаден генерал Димитриос Бикос – командир на силите на бойна група Helbroc и командир на 71-ва въздушнодесантна бригада на гръцките войски и бригаден генерал Любчо Тодоров – Командир на Втора механизирана бригада. По време на сертификацията беше проведен строеви преглед на личния състав на ротата и националния елемент, брифинг от Командира на ротата, проведено бе тактико-специално учение в района на батальона и на учебен полигон „Добрич“, информираха от пресслужбата на поделението.

Щабът на силите ще бъде сертифициран пo време на учението „Талос 13“, което ще се проведе от 7 до 18 октомври в Гърция. Там участие ще вземат 12 военнослужещи от контингента.

Рота Helbroc ще застъпи в шестмесечно дежурство от 1 януари 2014 г.

Рота  Рота 
 Рота  Рота

 

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pa6ko
pa6ko
13.09.2013 15:42 15:42

samo lajat teq otivat na koren nqmat pari

мариела слатева
мариела слатева
13.09.2013 16:13 16:13

на времето играехме като малки на стражари и апаши сега тия продължават играта но трошат народни пари без да има защо

do Marielka
do Marielka
13.09.2013 16:37 16:37

Mariel4e kato te gledam mnogo te e qd 4e ti ne tro6i6 teq pari a…

селянин
селянин
14.09.2013 9:57 9:57

Пашко пиши на кирилица БЪЛГАРИНО какви доказателства имаш че пишеш такива простотии или си поредния който си търси с кой да се заяде в интернет

Мариела армията карат на минимума както и цялата държава, военните се опитват да правят нещо от нищо и вместо да се гордееш, че българските военни защитават честта на България и се опитват да ни представят добре в очите на Евросъюза ти плюеш, най-вероятно не си направила нищо за благополучието на държавата, но пишеш простотии отивай да играеш на стражари и апаши.

Анонимен
Анонимен
14.09.2013 20:01 20:01

Селяниноо,селянино стой си на село и лучец еж,водица пий и пак…не се изплядсвай там кадето не е твоя работа.Гледай с динките на кратунки и стой настрани.Щото тия с каските ако ти минат през бустанчето оле майко не те виждам…

Гост
Гост
16.09.2013 12:34 12:34

Не знам защо толкова плюете военните, това е тяхна работа, с това си вадят хляба, всеки работи нещо и гледа семейство. Но когато стане някое бедствие( и друг път съм казвал) военните първи ги викат, а не викат нас гражданите да помагаме. Станете и вие държавни служители и трошете държавни пари. Българинът вечно не доволен, отстрани най- лесно да се говори

Back to top button