Спорт

Диа с титла на двойки на турнир за 25 000 долара

Диа и Вики, снимка от федерациятаХасковската тенисистка Диа Евтимова и 18-годишната софиянка Виктория Томова грабнаха титлата на двойки на провеждащия се в столицата международен турнир „Алианц къп“ с награден фонд 25 000 долара. В изиграния днес финален мач българките победиха испанката Беатрис Гарсия-Видагани и унгарската й партньорка Река-Лука Яни с 6:4,2:6,10:6.

„За първи път играем заедно с Вики на двойки. В хода на турнира се сработихме добре и се радвам, че успяхме да спечелим. Надявам се и занапред да продължим да печелим заедно“, коментира след награждаването Диа.

„Отдавна имахме идея да направим двойка. По различни причини го направихме чак на „Алианц къп“. Щастлива съм от успеха и смятам, че имаме бъдеще като дует“, заяви след мача Виктория Томова.

За титлата си в София двете тенисистки ще прибавят по 50 точки за световната ранглиста на двойки.

В надпреварата на сингъл Диа, която стартира директно от основната схема, отпадна още в първия кръг след загуба с 6:4, 6:3 от рускинята Полина Виноградова, съобщиха още от Българската федерация по тенис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button