Хасково

Виртуози от Австрия, Полша и Йордания на „Хасково джаз 2013“

Джаз, архивВиртуози от Австрия, Полша и Йордания ще гостуват на тазгодишното 17-то издание на „Хасково джаз“. 
Фестивалът, чийто баща и основен организатор е хасковският джазмен Димитър Русев-Мутата, започва на 23 и ще продължи до 28 септември.
 
Откриването е от 19 часа на 23 септември с фотоизложбата „Артистите на съвременния джаз“, която е своеобразна история на хасковския фест. Следва концерт на „Blue light project“ – Надя Тончева (вокал) и Живко Велев (китара).
 
Със съдействието на Унгарския културен институт на следващия ден от 18 часа ще се открие фотоизложбата „3х3, 52, 486“ на Атила Лорант в галерия „Атанас Шаренков“. По-късно е концертът на Мария Арнаудова и Цветомир Цанков – вокали и Христо Минчев – контрабас, както и на „Акустично джаз трио“-Димитровград.
 
На 25 септември е концертът на открито пред бар „Амброзия“, където ще се изяви пловдивската певица Желязка Белчилова, двукратна участничка в Младежкия джаз фест в Димитровград. На кахон ще й акомпанира Крис Желев, както и Светлин Стайков – китара и Александър Леков – бас.
 
В театър „Иван Димов“ на 26 септември ще е концертът на австрийците Ева Клампер – вокал и Матиас Лошер – китара. След тях са „Христо Йоцов квинтет“ и джем сешън на „Станислав Арабаджиев трио“.
 
Международното участие продължава и на следващия ден. Пред галерия „Форум“ първо ще подгреят „Станимир Ламбов проект“, а после в театъра ще свири полският пианист Жачек Свач. След тях е българо-йорданският проект „Rainbow bridge, Cross culture project“. От 22 часа е джем сешънът на „Станислав Арабаджиев трио“.
 
В последния ден програмата започва от 18 часа пред Младежкия център с „Димитър Сираков проект“, „X. Key – Jazz fusion formation и приятели“. Фестът завършва с джем сешън на „Станислав Арабаджиев трио“.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button