Спорт

Вики и Валя заминават за световното по борба

КласиранеХасковлийката Валя Трандева и димитровградчанката Виктория Бобева заминават следобед за Будапеща заедно с женския ни национален отбор по борба. От днес унгарската столица е домакин на световното първенство за мъже и жени, в което ще премерят сили и двете представителки от региона.

Схватките при нежния пол започват в сряда. Студентката Валя Трандева, която е част от отбора на „НСА-Академик“, ще се състезава в категория 51 кг свободен стил. Възпитаничката на клуб „Димитровград“ Виктория Бобева ще дебютира на шампионата на планетата при 63-килограмовите. Включването й в състава на националния отбор бе под въпрос, тъй като преди десет дни димитровградчанката претърпя лека травма по време на предварителните преборвания в Самоков.

През юни тя стана шампионка на държавното при жените в категорията на Станка Златева – 72 кг. През август 18- годишната Бобева загуби битката за бронзовия медал в същата категория и се класира пета на световното за девойки в София. За шампионата на планетата при жените обаче бе решено димитровградчанката да слезе в по-ниска категория – 63 кг, където шансовете й се преценяват като по-големи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button