Хасково

Полицията с акция заради учениците

АкцияПолицията започва акция с цел ограничаване предпоставките за пътни злополуки с ученици. Тя започва от днес и ще продължи до 30 септември 2013 г. с мотото „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

В навечерието на всяка учебна година Районните полицейски управления и сектор Пътна полиция при ОДМВР-Хасково набелязват мерки за гарантиране безопасността на децата в районите на училищата.

По време на акцията ще се осъществява засилен полицейски контрол в районите на най-рисковите училища особено в началото и края на учебния ден, за спазване ограниченията на скоростта и предимството от водачите. Ще се извършва регулиране на движението на МПС и пешеходци с цел осигуряване безопасно пресичане от децата и техните придружители. Решаващата роля за безопасността на детето, все пак имат родителите, казват от полицията и им препоръчват да използват първите дни на учебната година, за да припомнят на децата си правилата за безопасно движение на пешеходците. Органите на реда предупреждават, че дори и да знаят правилата, децата подражават на възрастните и трябва да им се дава добър пример.

Полицаите съветват на децата да бе определен най-краткият път до училище и обратно. Ученикът трябва да има час на прибиране, къде и как да пресича, как да играе безопасно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЗЪР
ЗЪР
16.09.2013 14:26 14:26

Ееей Тинчев,кък си въ да та е*а…?

аз
аз
16.09.2013 15:21 15:21

Докога тия хайвани ще си паркират патрулките където им падне и ще затрудняват движението?

Back to top button