Бутат хасковския винпром, местят го в Стамболово

Хасково

ВинпромЗапочна разрушаването на най-масивната сграда на „Винпром Хасково“ на „Димитровградско шосе“ до бирената фабрика.

Бутането на постройката става с помощта на специализирана техника, която доста бързо се справя със задачата си.

Потърсени за коментар от „Нова индустриална компания“ АД – София, която е собственик на винпрома, заявиха че хасковският им клон се закрива. От компанията уточниха, че мощностите вече се местят в базата в Стамболово. На въпрос, защо се разрушават сгради и ще се строили нещо на тяхно място, от фирмата отказаха отговор.

В сайта на дружеството все още е записано, че „Винпром Хасково“ е с над 50-годишна история. Висококачествените му вина и натурални гроздови ракии пък са с име на българския и международните пазари.

Винпром  Винпром

 

loading...

4 коментара

  • Аз чух, че Каменица спира производство в Пловдив и мести всичко в Хасково, защото в Пловдив завода е в центъра на града и мирише в целия град, а в Хасково е в индустриална зона!?!?!?!?!

  • Ей, журналистическа му работа, значи. Винпрома е преместен от ТРИ ГОДИНИ вече и тука го ползваха само за склад – на ХИМИКАЛИ – на ви виното с медалите, и ракията и прочие! Драмата, обаче, днес изби, че някой случайно е забелязал машините, ЕВАЛА! А към коментатора с двойките: КОЕ точно от завода мирише, бе, сцепелист, че и в ЦЕЛИЯ град?! Това да не ти е месокомбинат, шум генерира, не миризми! Ако пък си разчоплите малко кратуните може и да се досетите, че най-вече става дума за възможности и потенциал за откриване на нови производствени мощности – демек МЯСТО – в Пловдив, явно, няма накъде, ама по-добре е да хвърляме дезинформация и спекулации…

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.