Регион

Три поредни часа отровен въздух в Димитровград

Мръсен въздух, илюстрацияПревишаване на алармения праг за серен диоксид във въздуха е регистриран в три последователни часа в Димитровград днес, съобщават от РИОСВ – Хасково.

В 13 часа е измерена концентрация от 960 микрограма на кубичен метър при норма от 500 микрограма. Час по-късно стойностите все още са били същите. В 15 часа са отчетени 610 микрограма.

Количеството серен диоксид във въздуха се е нормализирало едва в 16 часа, когато стойностите са били 235 микрограма на кубичен метър.

От екоинспекцията в Хасково съобщиха за превишаването на количеството малко преди 18 часа. От там уточниха, че причината за замърсяването са емисии от ТЕЦ „Марица 3“.

Чувствителна група при подобно замърсяване на въздуха са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни заболявания. Препоръчва се да не се напускат жилищните или работните помещения като се затворят плътно прозорците на стаите, да се избягва физическа дейност на открито.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button