Регион

Спортисти от Добрич с близо тон дрехи за бежанците от Сирия в Любимец

ДарениетоДобрич ще дари близо тон дрехи, играчки, памперси и обувки на бежанските семейства от Сирия, които в момента се намират в Дома за временно настаняване в Любимец.

Благотворителната инициатива е на треньорката по волейбол в клуб „Добруджа“ 07 Милена Маринова. Кашоните и чувалите ще бъдат изпратени на два етапа със съдействието на куриерска фирма, която подкрепила акцията.

Благородната кауза стартирала в началото на месеца и била „прегърната“ от треньори и състезатели, както и от техни роднини и приятели, съобщават от „Добруджа 07“. Новината бързо обиколила града, а за десетина дни били събрани десетки торби с дрехи, обувки и играчки. С дарени пари са закупени памперси.

В понеделник към бежанците в Любимец е тръгнала първата част от дарението – дрехи и волейболни топки, с които бежанците да спортуват на игрищата в имиграционния център. Преди това дрехите били сортирани в кашони за различни възрасти и пол. Втората партида от дарението ще отпътува в сряда.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button