Регион

Спипаха две свиленградчанки с 5 кила амфетамини

ЕкстазиПолицаи задържаха две свиленградчанки и мъж от Златарица за съхранение на над 5 кг амфетамини, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Спецоперацията е проведена след продължително наблюдение на тримата. Двете жени – на възраст 29 и 33 г. и мъжът – на 37 . мъж са съпричастни към задържан през юни месец 35-годишен харманлиец. Тогава в автомобила и квартирата му в Свиленград бяха открити над 14 кг хероин. Той е с повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Криминалистите започнали работа под наблюдението на прокуратурата.

Миналата седмица, в района на ресторант в свиленградския квартал „Капитан Петко войвода“, криминалисти от Хасково, Харманли и Свиленград спрели лек автомобил „Рено Еспейс“. В него пътували двете жени, а при проверката в колата били открити 14 пакета с бели таблетки с лого „0“ и 39 блистера бели таблетки с надпис „чирус“. Веществото дало реакция на амфетамин при полевия наркотест, а установеното количество е 5,450 кг. Според  цени на съдебната система дрогата възлиза на 126 250 лв.

В хода на операцията бил задържан и мъжът, който ескортирал жените с лек автомобил „Фолксваген Голф“, собственост на по-младата от тях.

Според разследващите дрогата е част от пратка от Турция. Образувано е досъдебно производство по чл.354-а от НК.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button