Хасково

Запечатаха офис на мюфтийството и 3 магазина в Хасково

МюфтийствоОбщина Хасково запечата офис на хасковското районно мюфтийство и 3 търговски обекта под Ески Джамия. Заповедта на кмета Георги Иванов е от 5 септември.

МюфтийствоПотърсен за коментар градоначалникът заяви, че запечатаните обекти не отговарят на проектите, с които са били регистрирани от общината. „Там се приготвят и продават храни, за които се изискват разрешителни от РЗИ и други институции. Какво правим ако гръмне газова бутилка. Тогава ще започне да се търси вината в общината. На затворените обекти сме спрели и тока“, обясни Георги Иванов. Той заяви, че от мюфтийството обжалват в хасковския административен съд заповедта му, с която са запечатани обектите. Според него обаче това е рутинна процедура. Георги Иванов заяви, че обектите ще останат запечатани докато не представят проекти, с които да отговарят на изискванията.

Мюфтията Басри Еминефенди не отговаря на мобилния си телефон. От Ески Джамия обясниха, че от 4 дни той е в София, а за офис ползва старият си кабинет в Чарши Джамия в Хасково. Наемателите на запечатаните магазини най-вероятно няма да плащат наем за периода, в който те не работят, споделиха приближени до делата на мюфтийството.

 Мюфтийство  Мюфтийство

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button