Хасково

Младежи от Хасково играят уличен театър в Германия

Момчетата с Румяна ГеоргиеваОт международен обмен се завърнаха шестима младежи от Театралната школа при Младежки център с ръководител Румяна Георгиева.

Талантите бяха в Берлин, Германия, където в рамките на две седмици проведоха своеобразен театрален маратон – от театрални игри и етюди, физически театър, пантомима, театър на импровизацията – до уличен театър.

„Целта на организаторите беше да превърнем ценностите във вид да се разпознават от хората, да се усетят и да се замислят за тях – методът беше карнавал.“, разказа Румяна Георгиева.

10 дни от престоя си шестте хасковски момчета са прекарали в красив замък, където са репетирали заедно с театрали от Германия, Испания и Унгария. Готовото представление младежите са изиграли пред Парламента в Берлин, пред музей и картинна галерия.

Хасковлиите Александър, Георги, Иван, Богдан, Антоан и Никола са участвали дейно и са били най-активните във всяко начинание, похвали се Румяна Георгиева. Това е една от причините Театралната школа да получи покана за следващ обмен в Берлин през април 2014.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button