Хасково

Фургони за сирийски бежанци слагат в Харманли

Бившите казармиПодготовка на фургонен лагер за бежанци започна в Харманли. Той ще се намира на територията на бившите казарми в града на Белоногата. Кога обаче Временният приемателен център ще заработи все още не е ясно.

Бившите казарми в Харманли, които още от миналата есен са готови да приютяват сирийски бежанци, са под строга охрана. Теренът бе подготвен за палатков лагер, но от вчера тук пристигат фургони. Достъпът до военния имот е забранен за външни лица, а случващото се зад високите порти институциите опитват да запазят в тайна.

Според областния управител на Хасково, който бе твърде лаконичен, фургонният лагер ще заработи само при нужда и когато всички останали алтернативи са изчерпане.

Временният приемателен център ще е с капацитет 200 души. До края на седмицата първите 20 фургона ще бъдат монтирани и приведени в готовност в тях да бъдат настанявани сирийски бежанци. Според община Харманли обаче условията са крайно неподходящи.

Според кмета Михаил Лисков това е така, тъй като приемателният център се намира на около 50 метра от първите блокове на града и е в близост до учебни заведения. „Няма никакви условия – канализация, умивални, бани. Дай боже да не заработи.“, коментира пред Haskovo.info Лисков.

Както и миналата година, така и тази харманлийци също посрещат новината за отварянето на Временния приемателен център със смесени чувства. Жителите на града на Белоногата нямат нищо против сирийските граждани, но се надяват центърът да е от затворен тип, за да се плъзнат зарази.

Бившите казарми Бившите казарми

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button