Хасково

9 години затвор за Тодор, заколил приятеля си

Тодор РайчевНа 9 г. затвор бе осъден днес 49-годишният Тодор Райчев от Димитровград. Той бе признат за виновен, че е убил приятеля си Тодор Тодоров.

Жестокото убийство стана на 2 срещу 3 януари тази година. Във фаталната нощ двамата изпили голямо количество алкохол в дома на жертвата. Последвал скандал, който прераснал в бой и вадене на ножове. След като пробол смъртоносно приятеля си в гърлото Райчев легнал в спалнята на жертвата. На сутринта той се ужасил от гледката на мъртвеца и повикал полиция. Тогава пред полицаите Райчев обяснил, че не помни почти нищо от нощта и че всичко му е като на сън. Въпреки това днес Тодор Райчев призна фактите в обвинителния акт и пожела да бъде съден по съкратената процедура.

Тодор РайчевПрокуратурата поиска 15 г. затвор, която да бъде намалена с 1/3, заради самопризнанията на Райчев.

Неговият адвокат Димо Стоянов поиска по-леко наказание предвид факта, че обвиняемият е бил предизвикан от жертвата. След изпития алкохол двамата се скарали и се стигнало до саморазправата. Първоначално Райчев нанесъл няколко удара с юмрук и дъска за рязане на хляб по Тодоров. Последният грабнал кухненски нож. Тезата на адв. Стоянов бе, че Райчев също взел нож за да се защити. След като го пробол той завил тялото, сложил възглавница под главата му и счупил остриетата на двата ножа. Според адв. Стоянов това плюс последвалото съдействие на полицията и следствието говори, че Райчев не е имал мотив и намерение да убива Тодоров. Той пледира обвиняемият да бъде признат за виновен, но по член от Наказателния кодекс за превишаване пределите на самозащита.

„Съжалявам много, не исках да стане това – най-лошото което се случи. Очаквам справедлива присъда“, бе последната дума на подсъдимия Райчев.

В крайна сметка съдът определи 9 г. затвор при първоначален строг режим. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Адв. Димо Стоянов заяви след процеса, че задължително ще обжалва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button