Хасково

10-годишен талант със сребърен медал за рисунка

"Колорит"10-годишният Георги Христов спечели сребърен медал от Международния конкурс за детска рисунка в Банско.

Възпитаникът на хасковската школа „Колорит“ при читалище „Заря“ участва с две свои рисунки. В надпреварата пък участваха общо 7503 деца от 43 държави.

"Колорит"Преподавателят в школата Веселина Делчева заяви, че е много доволна от своя възпитаник. Момчето е четвъртокласник в ОУ „Св. Иван Рилски“ и рисува в „Колорит“ от 4 г. До сега Георги е печелил още три награди, но тази му е най-голямата.

Делчева обясни, че сега при тях започва учебната година и подготовката за Коледната изложба и нови конкурси.

10 млади художници в „Колорит“ кандидатстват за стипендии от фондация „Комунитас“. 7 от тях вече са класирани за втората фаза и се явяват на интервю. Резултатите от него ще станат ясни на 1 ноември. От фондацията отпускат по 700 лв. за рисуване като от тях 200 лв. са за литература. През 2012 г. 4 от „Колорит“ спечелиха стипендии, а сега от школата се надяват на повече успели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button