Хасково

Канят „Балкански пътешественик“ на фестивали от Щутгарт до Байкал

Силвия ПредоваКукленият спектакъл „Балкански пътешественик“ е получил покани за участие на редица фестивали от Щтугарт до такъв край руското езеро Байкал.

Признанието за постановката на хасковския театър „Иван Димов“ дойде на V-я Международен фестивал „Дъга“ в руския град Самара, разказа актрисата Силвия Предова. Тя се завърна вчера заедно със своя партньор в представлението Янко Митев.

Хасковските актьори имаха честта да открият феста и да представят два пъти своя спектакъл на руски език. Предова разказа, че всички са останали впечатлени от тяхната игра. „В огромна Русия се чувстваш малък, но на твоето си място“, възхитена е актрисата.

Хасковската постановка е на Съби Събев по текст на Янко Митев, сценографията е на Томиан Томова-Начева, а авторската музика е на доц. Веселин Койчев.

Силвия Предова разкри, че следващият месец ще е премиерата на спектакъла „Приказна вселена“ под режисурата на Янко Митев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button