Регион

Втората бомбена заплаха в „Пенчо Славейков“ не е от проблемния Петко

Полиция, архивТелефонната заплаха за бомба в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ преди ден не е подадена от проблемния третокласник Петко Бакърджиев, научи Haskovo.info.

Същият звъня за поставен взрив в школото през март тази година.

От пресслужбата на полицията съобщиха, че димитровградските криминалисти са установили малолетното момче подало фалшивия сигнал за взривно устройство преди 2 дни. То също е на 9 години, но не е проблемният Петко.

На ученика са снети обяснения в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа стая. Хлапето направило самопризнания, че без да има мотиви е решило да позвъни на тел. 112.

Материалите по досъдебното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Димитровград по компетентност.
След последната бомбена заплаха напрежението в димитровградското училище ескалира. Родители заподозряха Петко за „телефонен терорист“ и заплашиха, че ще преместят децата си в друго училище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button