Регион

Евродепутати: Да разселваме бежанците и да ги връщаме на Турция

бежанцитеДелегация от депутати от Европейския парламент е на посещение по границата ни с Турция. По обяд те посетиха транзитния бежански център край село Пъстрогор.

Българските евродепутати заявиха, че ще запознаят колегите си с проблемите с бежанския поток в страната ни и ще настояват за вземането на мерки за справяне с проблема. Сред тях са разселването на придобилите статут на бежанци в други държави от европейския съюз и натиск срещу Турция да подпише спогодба, според която заловените имигранти да бъдат връщани там.

Трябва да се активизира дейността във връзка с възможностите правителства на държави членки да приемат повече бежанци, защото някои от тях имат желание, но се спират на по-малък брой, заяви Станимир Илчев. Той и Ивайло Калфин се обединиха около тезата, че Турция умишлено не спазва строг контрол по границата с България.

На турското правителство по някакъв дипломатически канал трябва да се подскаже, че продължаващия отказ да се подпише с ЕС общо споразумение за реадмисия не е в полза на Турция, допълниха евродепутатите.

бежанците бежанците
бежанците бежанците
бежанците бежанците

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button