Регион

Бракониер с премазан крак след меле и стрелба с лесничей

Полиция, архив34-годишен бракониер е с премазан крак при меле и стрелба с лесничей снощи, съобщиха от пресслужбата на полицията. 54-годишният служител на Горско стопанство също е пострадал.

Инцидентът станал в 20,20 часа в района на димитровградското село Радиево. Пострадалият лесничей заедно със свой 47-годишен колега и в присъствието на младши полицай от РУП-Димитровград са извършвали проверка и обход за наблюдение за незаконна сеч. Те са забелязали в района 4 каруци, натоварени с немаркирани дърва за огрев.

3 от каруците с нарушителите направили опит да избягат и били подгонени от полицая и лесничея. Четвъртата от тях заедно с 34-годишния й собственик от селото е спряна от пострадалия 54-годишен лесничей.

По време на задържането каруцарят оказал съпротива на лесничея и го ударил в областта на предмишниците с метален трион. Тогава, с цел преустановяване на престъплението, лесничеят е произвел 2 изстрела със служебното си оръжие във въздуха. Използвани са „стоп патрони“. Конят обаче се е стреснал от изстрелите и е побягнал с теглената от него каруца като е минал по краката на собственика си. Същият е настанен в димитровградската болница с фрактура на десен крак, без опасност за живота. Лесничеят е прегледан и освободен за домашно лечение.

Освен пострадалият каруцар, в ареста е задържан 33-годишен мъж от селото, а останалите четири лица, участвали в престъпната схема са в процес на издирване. Образувано е досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button