Хасково

11 897 от региона с безплатни храни от БЧК

Храни, архив11 897 социално слаби от областта ще получат безплатни храни от Българския червен кръст (БЧК).

Акцията е по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на ЕС за най-нуждаещи се лица“ и се осъществява за шеста поредна година.

Програмата ще се реализира в продължение на 4 месеца от септември до декември 2013 г. Това ще става в два транша, които включват зареждане на пунктовете в областта и раздаване на хранителните продукти.

Първият транш е от септември до октомври, а вторият – от ноември до декември.

В община Хасково раздаването на хранителните продукти ще започне от 21 октомври в шест пункта. Те са в кв. „Училищни“ на ул. „Христо Ботев“ 10, кв. „Орфей“ до Автошколата, ул. „Пловдивска“ 3, кв.  „Остров Куба“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 31, кв. „Овчарски“, бул. „България“ 168 до УНСС, кв. „Република“, ул. „Република“ 1, кв. „Хисаря“, ул. „Пещера“ 5.

В общините на Хасковска област периодът на раздаване на хранителните продукти през първия транш ще е от 1 октомври до 31 октомври.

По време на първия транш всяко лице ще получи общо по 25,150 кг хранителни продукти. Това са: 3 кг ориз, 4 кг брашно, захар – 5 кг, олио – 5 литра, кило зрял фасул, 2 кг леща, толкова конфитюр, 1.5 кг пчелен мед, две кутии вафли и три кутии картофено пюре.

Право на подпомагане имат лицата, получили целеви помощи за отопление през 2012-2013 г., майки-осиновителки, лица отглеждащи деца с увреждания, семейства с еднократна помощ за ученик, лични асистенти на хора с увреждания, подпомогнати с целева помощ за 2012-а, както и ветерани от войните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button