Спорт

Баротев със злато от международен турнир в Пловдив

аеробикаСъстезателят на хасковския клуб по аеробика „Виолена“ Тихомир Баротев спечели златен медал на международния турнир „Plovdiv cup“.

Талантът е дебютант при 15-17 г. и независимо от тримесечната болка в петите, взриви публиката в новата спортна зала на Пловдив с изключителното си изпълнение. Баротев получи заслужено оценката си от 20,250, похвалиха се от „Виолена“.

С този ценен медал Тихомир за пореден път доказва класата си и дава заявка за престижно класиране на Европейското първенство през ноември във Франция.

Състезателите на хасковския клуб спечелиха общо 4 медала от силното състезание.

Безспорен е и успехът на смесената двойка на Баротев с Минна Ангелова. Те спечелиха сребърен медал в изключителната надпревара със световните шампиони Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов от Пловдив.

аеробикаВ много силната конкуренция при смесените двойки 12-14 г. Димана Николова и Ангел Казаков спечелиха бронзов медал, като много малко не им достигна за да са първи.

В индивидуалната надпревара Казаков е с бронзов медал, като настъпване на линия му коства второто място.
Изключително добре изиграха съчетанието си състезателите от групата при 12-14 г. Чанкова, Николова, Лачева, Казаков и Касъмов и ако бяха на финал щяха да се върнат с най-добрия медал.

До края на състезателната 2013 г. има още две състезания: национален турнир в Боровец и Европейско първенство, като надеждите са и на двете състезания да се представим максимално добре, заявиха от клуба.

Както Haskovo.info писа, на 19 и 20 октомври Мая Георгиева, единствена от България, ще участва на най-престижния световен фестивал-състезание по Kango Jump в Румъния. Там тя ще мери сили и хореографски умения с най-добрите професионалисти в тази област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button