Хасково

„Маги тур“ с 4 акта след катастрофата в Украйна

Маги ТурЧетири акта е отнесла хасковската фирма „Маги тур“ след жестоката катастрофа в Украйна.

Инцидентът, при който загинаха 8 души и пострадаха други 27, стана на 11 юли във Волинска област. Българският автобус е превозвал белоруски туристи – 40 деца и 8 възрастни за лагер в Слънчев бряг. При произшествието загина единият от двамата български шофьори.

Проверката на злополуката приключи преди дни. От НОИ – Хасково обясниха, че случаят е решен като трудова злополука. „Става въпрос за катастрофа, причината за която е установена. В акта, издаден от КАТ е записано, че тя е станала в следствие на излизане на българския автобус от платното за движение при десен завой„, обясни директорът на местната структура на НОИ Огнян Добриков. Българският шофьор е загинал в следствие на контузия на мозъка, счупване на черепа и недостатъчност на мозъчните функции.

Злополуката в Украйна провокира редица проверки в хасковската фирма „Маги Тур“. От ИА „Автомобилна администрация“ съобщиха за Haskovo.info, че непосредствено след произшествието, е извършена проверка на фирмата превозвач. Транспортното предприятие притежава лиценз за извършване на международен превоз на пътници със срок на валидност 2015 година. Нарушенията, които са открили инспекторите са на нормативната уредба, регламентираща времето на управление и почивка, както и липсата на карти за квалификация от водачите.

За тези нередности хасковската фирма е отнесла 4 акта. Наказателните постановления са на обща стойност 7 200 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlii
haskovlii
24.09.2013 12:39 12:39

firma ,,magi tur,,-zakrivaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!

поредния прецакан
поредния прецакан
04.09.2017 14:50 14:50

Маги тур и управителката Мария са абсолютни измамници. Прибраха ми парите за пътуване което не ми осигуриха и сега не мога да си възстановя сумата. Дано най-сетне ги закрият. Измамили са десетки хора.

Измамено крокодилче
Измамено крокодилче
31.10.2017 12:17 12:17

Маги тур долни мръсни тъпанари Ако с моя коментар спася нервите на поне 1 човек ще съм щастлива ! Сигурна съм че всичко се връща както пее Руши Дано на наследниците на Мария се връща двойно и тройно

Back to top button