Хасково

Мюфтийството и БЧК с дарителска акция за сирийските бежанци

ДарениетоВече седмица продължават дарителските кампании на Главното мюфтийство и БЧК в помощ на сирийските бежанци у нас.

Със  съдействието на Българския Червен кръст е активен кратък номер 1466 на трите мобилни оператори, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Активирано е и онлайн дарение на сайта на БЧК. Събраните средства ще бъдат насочени към Националния оперативен щаб. С тях ще се открият хранителни пунктове, за да може поне веднъж на ден бежанците да получават топла храна.

Мюфтийството в Хасково също се включи в дарителската кампания „Подай ръка, бъди ЕНСАР“ на Главното мюфтийство. Кампанията, която продължава до 13 октомври, цели да протегне ръка на бежанците от Сирия и да подпомогне с това усилията положени в тази насока от страна на държавата.

Инициативата е фокусирана главно към събирането на дрехи, обувки, учебни пособия, бебешки колички, трайни продукти и консерви.

ВидеоВижте повече във видео репортажа

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button