Спорт

Грамота и финансов стимул за вицешампиона на Спортното – Христо Сотиров

НаграждаванетоС грамота за издигане престижа на СУ „Стефан Караджа“ – Хасково, финансов стимул и цветя директорът на спортното училище Генчо Генев награди сребърния медалист от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети в Литва Христо Сотиров (62 кг.).

Доволен съм от успеха. Конкуренцията беше голяма. Бяхме разделени в две групи А и В. Аз попаднах в първата, където бяха по-силните състезатели.“, разказа за Haskovo.info 15-годишният Христо. Той е от Ивайловград.

НаграждаванетоЗанимава се с вдигане на тежести от 3 години. Негов треньор е Живко Архондев. 2013-та за деветокласника е успешна. Само преди няколко месеца той станал републикански шампион. Следващото предизвикателство пред него е Олимпиада през 2014 година.

Това беше първото голямо първенство за Христо, но представянето му беше много добро. Първи в категорията му стана представител на Азърбеджайн, чийто треньор е българин. Състезателят беше много добре подготвен.“, коментира Архондев. Той бе категоричен, че нито за ден тренировките на Христо не са били прекъсвани.

Награждаването„Дори след награждаването се връщаме за третата за днес тренировка в залата“, обяви Архонтев. Той допълни, че деветокласникът много добре се вписва в националния ни отбор и следващата година в същата категория ще бъде лидер.

„Тази година е най-успешната за СУ „Стефан Караджа“ в 43-годишната история на училището„, обяви директорът Генчо Генев. Той припомни, че до този момент това е третото отличие от Европейско първенство след златните медали на бадминтонистките – сестрите Габриела и Стефани Стоеви. В летописната книга на Спортното училище тази година се е записал и Енгин Исмаил, който стана пети на Световното по борба за юноши и девойки, което се проведе в София през август.„

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button