Хасково

Джаз фестът тръгна с холандска публика

Джаз фестМеломани от Холандия и Белгия посетиха първата вечер от фестивала „Haskovo jazz“. 
17-ото му издание бе открито в клуб „Ралица“ с фотоизложбата „Артистите на съвременния джаз“. Снимките бяха селектирани и подредени на входа на клуба лично от бащата и основен организатор на феста Димитър Русев-Мутата.
 
Джаз фест„Малко ми е тъжно, защото като започне след това ще свърши. До 17-ото издание стигнахме не много трудно, защото когато е от сърце, каквото и да се случва препятствията са абсолютно преодолими. Това е така, когато правим нещо хубаво“, каза при откриването на феста Мутата.
 
В първата вечер на събитието, което продължава до 28 септември, феновете се насладиха на „Blue light project“ – Надя Тончева – вокал, Живко Велев – китара и Иван Тонев – перкусия.
 
Утре, 24 септември, фестивалната програма продължава от 18 часа в Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“ с фотоизложбата „3х3, 52, 486“ на унгареца Атила Лорант. След откриването на експозицията в двора на галерията със свои изпълнения ще се представят Мария Арнаудова – вокал, Цветомир Цанков – вокал и Христо Минчев – контрабас, както и Акустично джаз трио-Димитровград с Митя Йорданов на пианото, Димитър Русев – китара и Петър Ганев – ударни.
 
Джаз фест Джаз фест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button