Хасково

Съдът решава за два от запечатаните магазини под Ески Джамия до месец

Мюфтийството в ХасковоДо месец Хасковският административен съд ще се произнесе по казуса дали запечатаните със заповед на кмета Георги Иванов магазини 4 и 5 под Ески Джамия ще останат затворени.

Днес бе второто заседание по делото. Защитникът на общината представи изисканите от предното заседание документи – скица на въпросния търговски комплекс под джамията и уведомление, от което е видна датата на започване на строителството.

Бяха разпитани и двама свидетели. Главният специалист „Контрол в строителството и градската среда“ към община Хасково Ивелина Атанасова обясни, че през април е била направена проверка на въпросните два магазина. При инспекцията не било установено извършване на строителни дейности. В общината обаче имало подадено заявление за преустройството на търговските обекти в заведения за бърза закуска. Било издадено разрешение за строеж. Искането било заверено в Заповедната книга. Това по закон означавало старт на строителните дейности и до издаването на документ за въвеждането на обекта в експлоатация, той не можел да работи.

Адвокатът на Мюсюлманското настоятелство от своя страна призова ходжата Мюмюн Рамаданов. От показанията му стана ясно, че той служи в джамията вече четвърта година и през този период в търговския комплекс не са се извършвали строителни дейности.  
Haskovo.info припомня, че освен магазини 4 и 5, община Хасково запечата още един търговски обект, както и офисът на Районно мюфтийство. Делата за тези два обекта ще се гледат утре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.09.2013 8:06 8:06

ТУКА НЯМА ФЕС-ВЕСТ ЩО ТАКА,КЪДЕ СА ХАСКОВСКИТЕ ПАЧИ БЕ????????????????????????

Back to top button