Хасково

Хасковски младежи се записаха в историята на Трицианка

МладежиСедем участници от школата по етнография, история и народно приложно изкуство при хасковския Младежки център се записаха в историята на полското градче Трицианка.

Това са Мирела Димитрова, Благовеста Генева, Антон Тончев, Ружа Запрянова, Теодор Демирев, Здравко Нетов, Ирина Нетова. Те се завърнаха от Полша, където от 11 до 19 септември се включиха в младежки обмен. Той се проведе в градчето с уникална природа Трицианка, което е близо до Познан. Освен от България и Полша, участниците са били още от Унгария, Словакия и Турция.

Дните на младежите там са били изпълнени с инициативи и игри за сближаване на участниците, както и за опознаване на културата и традициите на другите държави. Особено впечатляваща била играта за опознаване на града и запознаване с неговата история.

Наградата за победителите в играта била да се подпишат в книгата на града, и така да останат свързани с паметта на селището.

В дейностите са включени задачи да се анкетират случайни минувачи за познанията им за ЕС и за  Полша. Участниците са работили в 3 групи – музикална, инструментална и група по танци.

В края е била изготвена програма от песни и танци, изпълнени в едно от училищата на града.

Младежи   Младежи
 Младежи  Младежи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button