Хасково

Горя къща в Хасково, влак подпали треволяци

Пожар, илюстрация50 кв.м. от покрива на къща на ул. „Пещера“ в Хасково са изгорели при пожар във вторник, съобщават от Областната противопожарна служба.

Инцидентът е станал около 6:00 часа суринта. Два противопожарни автомобила са се включили в гасенето на пламъците. Спасени са две сгради. Причината за пожара е в процес на установяване.

Няколко часа по-късно искра от преминаващ влак е подпалила лесонепригодни площи край село Царева поляна. Унищожени са 600 дка треволяци.  

При друг инцидент е изгоряла половин декар иглолистна гора край харманлийското село Остър камък.

Тази нощ около 02:30 часа в Свиленгград пък се е запалил лек автомобил. Колата е унищожена. Причината за инцидента се изяснява.

Във вторник са регистрирани още 10 пожара в сухи треви и отпадъци в общините Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец и Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Очевидец
Очевидец
25.09.2013 12:27 12:27

Искам да уточня, че къщата на улица Пещера не е горяла поради неизправност или случайност, а е дело на човека живеещ в нея. Тази къща е общинска а хората които живеят са баща и син. Синът има психични отклонения, не веднъж е задържан и прибиран за лечение в специализирани клиники, но безуспешно. Пускат го отново, защото забележете “ НЕ Е ОПАСЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО“ Ето поредното доказателство, с което ни събуди във въпросната сутрин. 2-те семейства на които къщите са им непосредствено до горящият Ад бяха най потърпевши, с ужас гледаха как огъня става все по-силен и голям и не можеха да направят нищо. Прозорците на 2-я етаж на сградата се напукаха, а там къщите са гредоред представете си какво можеше да стане, а болният човек който „не е опасен“ стоеше в двора на къщата и наблюдаваше. Добре че пожарните успяха да пристигнат навреме, макар че когато стоиш и гледаш как огъня се разпалва от силния вятър всяка секунда ти се вижда като час, все пак успяха да потушат огъня и да предотвратят по сериозни щети. Полицаите пък същевременно задържаха въпросния човек.
Искам да се обърна към властите и хората изясняващи случая: Причината за пожара е напълно ясна – УМИШЛЕН ПАЛЕЖ потвърдено е и от бащата който бил в другата стая на къщата. Поради факта, че човека има проблем той не подлежи да го подведат под отговорност, но това не е решение на проблема, възможно е да се вземат кардинални мерки за трайното му настаняване в диспансер или место на което наистина няма да бъде опасен. Не веднъж сме имали проблем с него преди може би година целият двор на къщата го беше превърнал в бунище. Събираше от контейнерите торби със смет, и ги изсипваше в двора представете си каква миризма се носеше месеци наред, а да не говоря за заразите които можеше да плъзнат. Тогава беше прибран за известно време в болница в Кърджали и после пак на свобода. Преди да запали къщата беше ударил някаква жена, също така по цяла нощ копаеше и чукаше, не знам докъде трябва да се стигне, може би чакаме да стане най лошото което дори не искам да си го представям. Най-лошото е че на никой не му пука, но моля Ви обърнете сериозно внимание на поведението на въпросния човек по показателно от това, че е опасен не може да бъде.

Back to top button