Хасково

Проблемното семейство в Димитровград постави институциите на колене

ОУ Пенчо СлавейковПроблемно семейство в Димитровград подлуди ученици, родители, учители и социални работници. Агресивното поведение на бащата и двамата му сина ескалира с всеки изминал ден, така вече четвърта година, а институциите са с вързани ръце и не виждат изход от ситуацията.

Агресивните прояви на двете момчета, които са ученици в трети и четвърти клас в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков”, са ежедневие. Последният случай е от петък.

Учителите влизат в час със страх и лишават съучениците на двете проблемни момчета от междучасия, за да няма възможност те да провокират съучениците си. Учителите стават и лягат с успокоителни, защото опитът им показва, че всички с изключение на двете проблемни деца и техния баща нямат  права. Имат и  нагледен пример на тормозени от семейството колеги.

За адаптацията на двете момчета от ръководството на училището са положили неимоверно много усилия, но бащата отказва с тях да работи педагогическия съветник на училището, психолог, логопед и социален работник.

Социалните също са с вързани ръце, тъй като нямат официални данни, че родителите се грижат лошо за децата си, както и че стават свидетели на агресия всеки ден. Според запознати майката често е обект на насилие от страна на бащата. Такива индикации имати  социалните, но липсата на доказателства поставя и тях в неизгодна позиция.

Изходът от сложната ситуация е майката да събере сили и да защити децата си. Така институциите ще положат всички усилия да социализират децата.

ВидеоВижте подробности във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Всички за подигравка
Всички за подигравка
25.09.2013 13:23 13:23

Не разбрахме образователния инспекторат какво направи по случая?

Чакай
Чакай
25.09.2013 22:06 22:06

Чакай да си мръднат дебелите з…

Саморазправа
Саморазправа
26.09.2013 8:49 8:49

Само саморазправа ще уреди въпроса. Счупете главата на бащата и всичко ще си дойде на мястото.

Back to top button